HELDEN IN BALANS

Helden in Balans is een project ontworpen voor de basisscholen. Dit project is Januari 2024 van start gegaan en we hebben al een aantal succesvolle lessen mogen geven aan meerdere basisscholen. 

In de lessen van “Helden in Balans” leren de kinderen aan de hand van interactief lesmateriaal (quizzen, opdrachten en spelvormen) over gezond en ongezond eten. Ze krijgen basisbegrippen over voeding en leren wat voeding met je doet. De informatie over voeding wordt afgewisseld met sportieve opdrachten om het bewustzijn te vergroten dat bewegen leuk en belangrijk is. De sportieve activiteiten zullen vaak in een eenvoudige vorm plaatsvinden en op een veilige manier kickboksen omvatten (schoppen en slaan op trapkussens) en/of een paar leuke Kungfu-technieken om de motoriek uit te dagen en kennis te maken met beheersing en discipline.

Doel van de lessen 

  • Voeding: koolhydraten (suikers), energie, suikerdip, het verschil tussen basisvoeding en snacks;
  • Bewegen (kickboksen en kungfu): discipline, focus, luisteren, zelfbeheersing;
  • Deelnemers oefenen de volgende vaardigheden: instructies opvolgen, kritisch en logisch nadenken over wat je eet, vertrouwen opbouwen, luisteren en vragen stellen, agressie beheersen.

Deze lessenserie wordt aangeboden door onze samenwerkingspartner SyncofitFitness-, voedings- en vechtsportdeskundige Marvin van SyncoFit en zijn instructeurs zijn nauw betrokken bij diverse projecten om Flevolanders van jong tot oud te helpen gezonder en fitter te worden door middel van diverse workshops en gespecialiseerde lessen. SyncoFit werkt onder andere samen met het NOC*NSF (Pilot sport & zorg) en de gemeente Almere (project Almeers preventieakkoord).

Interesse?

Neem contact op met Marvin via email of Whatsapp

0655694236